Προειδοποίηση
Για την σχετική εργασία, θα χρειαστεί να έχεις ανοιχτή την λειτουργία τερματικού στο πακέτο φιλοξενίας σου. Συνεπώς, εάν δεν υπάρχει μέσα στο cPanel, μπορείς να ενημερώσεις το τεχνικό μας τμήμα μέσω email στο helpdesk@pointer.gr ή μέσω της εφαρμογής helpdesk.pointer.gr.
Προειδοποίηση
Πριν προχωρήσεις σε εργασίες εγκατάστασης θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο το πιστοποιητικό SSL. Μπορείς να δεις το σχετικό άρθρο για εγκατάσταση SSL, από εδώ.
Επιλογή έκδοσης PHP
Παράλληλα, θα πρέπει να έχεις επιλεγμένη και την έκδοση PHP της επιλογής σου, καθώς και ενεργοποιημένες τις επιλογές phar και allow_url_fopen.
Μπορείς να δεις περισσότερα σχετικά με την αλλαγή έκδοσης PHP, από εδώ.
Εργασίες Composer και αρχική εγκατάσταση
-
Επιλογή Terminal
Αφού ενεργοποιηθεί το τερματικό, θα το βλέπεις μέσω στο cPanel στην ενότητα Σύνθετη, με όνομα Terminal. Το επιλέγεις.
-
Εντολή διάγνωσης
Στην συνέχεια, θα τρέξουμε την παρακάτω εντολή για διάγνωση του composer.
composer diagnose
(Εάν εμφανίσει σφάλμα στο pubkeys, μπορείς να το αγνοήσεις ή να περάσεις τα κλειδιά, με την εντολή που θα αναφέρει).
-
Δημιουργία της εφαρμογής
Σε αυτό το βήμα, θα πρέπει να δημιουργήσεις την εφαρμογή, να εγκαταστήσεις τον composer καθώς και το php artisan. Ενδεικτικά, για το παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε τις παρακάτω εντολές:
cd public_html/ composer create-project laravel/laravel example-app cd example-app/ composer install php artisan key:generate
Δημιουργία βάσης δεδομένων
Η εγκατάσταση σου έχει ολοκληρωθεί. Αυτή την στιγμή, θα πρέπει να προχωρήσεις σε δημιουργία βάσης δεδομένων για το project σου. Μπορείς να δεις αναλυτικά τις οδηγίες δημιουργίας βάσης από εδώ.
Δημιουργία αρχείου .env
Κατόπιν, θα πρέπει να εισάγεις τα στοιχεία της βάσης δεδομένων που έχεις δημιουργήσει μέσα στο αρχείο .env.example και να το μετονομάσεις σε .env.
Δημιουργία Κλειδιών του php artisan
Τέλος, θα χρειαστεί να εισάγεις κλειδί στο php artisan. Συνεπώς θα ανοίξεις εκ νέου την επιλογή Terminal και θα πληκτρολογήσεις τις παρακάτω εντολές:
cd public_html/example-app/ php artisan key:generate
Σε περίπτωση που έχεις προχωρήσει ορθά στα παραπάνω βήματα, τότε θα πρέπει στον αντίστοιχο σύνδεσμο domainmou.gr/exampe-app/public/ να εμφανίζει το default page του Laravel Framework.
Ρυθμίσεις αρχείου .htaccess
Συνεπώς, αυτή την στιγμή, μπορείς να ξεκινήσεις το project σου. Εάν επιθυμείς να εμφανίζεται η σχετική εγκατάσταση του framework στο βασικό domain name σου, θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα αρχείο .htaccess μέσα στον φάκελο public_html/. Το σχετικό αρχείο, θα πρέπει να έχει τους παρακάτω κανόνες (διαμορφωμένους για το domain name σου):
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domainmou.gr$ [NC,OR] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.domainmou.gr$ RewriteCond %{REQUEST_URI} !example-app/public/ RewriteRule (.*) /example-app/public/ [L]